Kedvezményezett neve: Nagyrozvágy Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: EFOP-1.4.3-16 Jó kis hely – Biztos Kezdet gyerekházak és kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása

 

EFOP-1.4.3-16-2017-00024 „Jó kis hely” létrehozása Nagyrozvágyon a hátrányos helyzetű gyermekekért

Nagyrozvágy Község Önkormányzata sikeresen pályázott egy olyan 4 évig tartó projektre, melynek keretében a nagyrozvágyi gyerekek és fiatalok szakmai felügyelet mellett, sok esetben családtagjaikkal együtt különböző programokban vehetnek részt.

A projekt 2018.február 1-én kezdődött és 2022.január 31-ig tart. A projekt teljes költsége 43.827.684 Ft. A támogatás mértéke 100%.

A helyi igényekre és szükségletekre reagálva a támogatás keretében megvalósuló fejlesztések átfogó célja a gyermekesély programok továbbfejlesztése a gyerekek szempontjából hátrányos helyzetű településeken a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében. A kitűzött cél elérését számos eszköz szolgálja az elnyert pályázat keretében.

A 4 év alatt számos program valósul meg a gyerekek számára. A „Jó kis hely” napi 8 órás nyitva tartása alatt a gyerekek foglalkozásokon vesznek részt, korrepetálásban részesülnek. Mindezeket az egy fő szakmai vezető, egy fő pedagógus végzettségű szakmai munkatárs és egy helyi segítő szervezi, koordinálja és felügyeli.

A mindennapi programokon túl számos alkalmi tevékenység is megvalósul a projekt alatt. A gyerekek évente különböző kirándulásokon vesznek részt, pl ellátogatnak a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy éppen egy hetes lovas táborban vesztnek részt. Mind a szülők, mind a gyermekek számára különböző kompetenciafejlesztő tréningek is megvalósulnak, pl főzőtanfolyam és családi gazdálkodás vagy éppen álláskeresési technikák tréning kerülnek lebonyolításra.

A program helyszíne jelenleg a nagyrozvágyi Művelődési Ház, amely csak egy ideiglenes helyszín, hiszen az EFOP-2.1.2 felhívás keretében fog megvalósulni a „Jó kis hely”-nek helyt adó végleges helyszín létrehozása.

A korábbi években az Önkormányzat saját forrásból biztosította a hasonló tevékenységeket a nagyrozvágyi gyermekek számára, jelen pályázatnak köszönhetően azonban sikerült ezt további 4 évig pályázati forrásból gazdag tartalommal tovább vinni.

A projekt aktualitásáról bővebben a bodrogkoz.com/nagyrozvagy oldalon olvashatnak friss híreket, illetve községünk facebook oldalán.